TROYA DOSTLARI PROGRAMI

Hakkında

9 Ağustos 2004 tarihinde, Prof. Dr. Manfred Osman Korfmann tarafından kurulan Çanakkale-Tübingen Troia Vakfı’nın temel amacı, Troya ile ilgili araştırma, kazı, restorasyon, koruma çalışmalarını desteklemektir. Vakıf, ayrıca Türkiye’nin en önemli arkeoloji ihtisas kütüphanelerinden olan Manfred Osman Korfmann Kütüphanesini 2007 yılında faaliyete açmıştır.

Troya Dostları Programı, Tübingen Troia Vakfı çatısı altında bir dostluk bağı oluşturarak ulusal ve uluslararası bağlamda Çanakkale, Troas Bölgesi ve Troya Örenyeri’nin bilinirliğini dijital ve birebir çalışmalarla arttırarak, aktif katılımcılı etkinliklerle destekleyerek, kültürel mirasın korunması ve arkeoloji biliminin gelişimi için geniş katılımlı bir sinerji oluşturmak için geliştirilmiştir.

Programın Amacı

Troya Dostları Programı’nın amacı, Çanakkale-Tübingen Troia Vakfı’nın Troya odaklı araştırma, kazı, restorasyon ve koruma çalışmalarını,farklı kesimlerden bireylerin ve kurumların katılım, katkı ve desteklerini alarak, daha kapsayıcı bir yaklaşımla geliştirerek sürdürmektir.

Programa katılanların bir yandan Troas Bölgesi, Çanakkale ve Troya ören yerinde yapılan çalışmalara, ilgi alanlarına göre aktif olarak katılmaları, öte yandan da gelişmelerin ulusal ve uluslararası ortamlarda, sanal ve gerçek yollardan daha geniş kitlelere ulaştırılmasına katkıda bulunmaları beklenmektedir. Böylece, Troya kültür mirasının korunması ve arkeoloji biliminin gelişmesine önemli katkılar sağlanacağı umulmaktadır.

Bizler, Prof. Dr. Manfred Osman Korfmann’ın Çanakkale’de ve Troya ören yerinde yaptığı araştırma ve kazı çalışmaları sırasında tanışan, sonrasında da Çanakkale-Tübingen Troia Vakfı çatısı altında bir araya gelen, Troya çalışmalarının geliştirilerek sürdürülmesi konusunda gönüllü olan dostlarız.

Çalışmalarımızı Troia Vakfı Mütevelli Heyeti ve Troia Vakfı Yönetim Kurulu’nun düzenleme ve uygulamaları ile yürütmekteyiz. Bu kapsamda, Troia Vakfı çatısı altında Troas Bölgesi, Çanakkale ve Troya ören yeri ile ilgilenen tüm birey ve kurumları, vakfa bağlı ayrı bir ortak platformda buluşturan Troya Dostları Programı adı altında yeni bir gönüllü etkinlik grubunun oluşturulmasına karar verdik.

Troya Dostları’nı, çalışmalarımızın desteklenmesine, Troya’ya ilgi duyan daha geniş kitlelere duyurulmasına ve ulusça sahip olduğumuz bu değerli kültürel mirasın tanıtımına gönüllü olarak katkıda bulunmaya davet ediyoruz.

Neden Troya Dostları?

Kazı ekibi ile ören yerinde teknik geziler,

Kazı ekibi ile Troya Kazı Evinde yapılan çalışmalara katılım,

Vakfın düzenleyeceği her türlü etkinlik ile ilgili bilgilendirme,

Troya ören yeri ve Troas Bölgesi ile ilgili gelişmeler ve haberler konusunda düzenli elektronik bülten,

Troya ile ilgili bilimsel etkinlikler ve yayınlar konusunda bilgilendirme,

Troia Vakfı tarafından yayınlanacak kitaplar,

Troya Dostları’na özel kültürel etkinlikler,

Troya Dostları kartı, sertifikası,

Troya Dostlarına özel hediye paketi,

Troya Kültür Rotası ile ilgili destek,

Çanakkale ziyaretleriniz sırasında Kolin Otel, İris Otel, Akol Otel, TusanOtel’de yaptıracağınız rezervasyonlarda %15 indirim,

Troya Dostları’na özel Yalova Restoran ve Ara Meyhane Restoran’ında %10 indirim,

Çanakkale Bienali kapsamında Troya Dostları’na özel tur ve atölyeler.

Troya Dostlarına Nasıl Katılabilirim?

Troya Dostları üyeliğine senelik katılım ücreti minimum 1000 TL (Bin TürkLirası) bağış tutarındadır.

Minimum üyelik tutarı her yıl TÜFE oranında belirlenerek güncellenecektir.

Üyelikle için aşağıdaki formu doldurup, katılım ücretini gönderdiğinize dair ilgili banka dekontuyla birlikte info@troiavakfi.com mail adresine ulaştırdığınızda, Troya Dostları üyelik kartınızın ve sertifikanızın basımı yapılıp hediye paketimiz ile birlikte tarafınıza gönderimi yapılacaktır. Kartınızın elinize ulaşmasıyla belirtilen avantajlardan faydalanmaya başlayacaksınız.

BANKA: Çanakkale Ziraat Bankası Merkez Şubesi

TL HESABI IBAN: TR760001000072116283715002

EURO HESABI IBAN: TR170001000072481313355002

Tüm sorularınız için:

Telefon: +90(286) 2137212

Troya Dostları Katılım Formu